Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с маслото!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с маслото!

Имам алфа 156 1.8 1998г. бензин,появиха се проблеми с маслото,гори масло като за световно вече незнам колко пъти съм долял.какви може да са възможните проблеми?колата е на 131000 км

Да не тече отнякъде? Дими ли отзад, ако да - какъв цвят е димът, постоянно ли пуши или отвреме-навреме? Опиши по-подробно.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Най-напред провери да не е запушен масления сепаратор за картерните изпарения в капака на клапаните.

Ако е запушен тогава го гори. И при такова запушване се сваля капака на клапаните и се продухва и измива. Ако не е от това то може гумички на клапаните да са причина или маслените сегменти да са износени и да пропускат.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ами значи като я запаля дими малко дима е по скоро светъл цвят.мерси за информацията.иначе масло не изтича със сигурност

Comment

Първоначално публикувано от latimer Покажи съобщение
          Ами значи като я запаля дими малко дима е по скоро светъл цвят.мерси за информацията.иначе масло не изтича със сигурност
          Колега гумички са аз имах същия проблем и се оказаха гумички и аз така доливах и се чудих къде отива и се оказаха гумучки.
          Nicola Romeo

Comment

Имам алфа 156 1.8 1998г. бензин,появиха се проблеми с маслото,гори масло като за световно вече незнам колко пъти съм долял.какви може да са възможните проблеми?колата е на 131000 км
            Гумичките са най - вероятен проблем.....като гледам си писал че е на 131к, което ще рече че вероятноста да е на поне на 220к е голяма, така че им е време......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дай няколко пъти газ на място до към 6500 оборота после кажи какво пропушва отзад ако пак е бяло добре но мисля че ще е синьо. Значи най простото е чистиш масления сепаратор (ако не ти се занимава с чистене пиши ми на л.с. за чист капак) Ако не се оправи от сепаратора проблема най вероятно ще е по сериозен. Смяната на гумичките може и да реши проблема ако разхода ти примерно е до към 300-400г на 1000к ако е повече работата е зле.
              Това че на километража пише че на 131к км не е гаранция че е на толкова а и дори да е на толкова знаеш ли колко пъти е прегрявана преди да я купиш.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
              X